2009-01-31

Lekar?

Imorgon ska vi ha barnkalas här hemma, 14st 4 och 5-åringar. Är det någon som har ett bra tips på lekar vi kan ha? Jag tar tacksamt emot förslag... :o)
Ha en skön lördag!

TACK för era tips! Jag kommer ju ihåg alla dessa lekar från mina egna barnkalas nu när jag blir påminnd. De hade fallt i glömska. Nu ska vi nog kunna fylla ut 2 timmar. ;o)

5 kommentarer:

alfons10elias sa...

fråga riktiad till mig bla ?

14 st inomhus hemma ?? Modigt !!!

Men tipp är uppskattat och ganska lugnt... Det man lägger ut russin på bestämda platser på en bild tex ett ritat ansikte... Ett barn går ut och de andra bestämmer vilket russin som är tipp och så får man äta russin tills man tar tipprussinet... Annars är jag bäst på springlekar. Kims lek finns ju med. Man lägger tex 5 saker på en bricka och sedan tar man bort ett så får man gissa vad som är borta ( ett barn i taget )

Jessica Lindell sa...

Hoppas det blir ett lyckat kalas. Nu är ju barn väldigt olika men snurra flaska är en lek. Alla sitter i en ring och så får te x Klara bestämma att den flaskan stannar på ska hoppa på 1 ben, man snurrar flaskan som finns mitt på golvet, den flaskan pekar på får utföra uppgiften och får även bestämma nästa uppdrag.

14 stolar på golvet med ryggarna mot varandra, starta musik och gå runt stolarna, när man stannar musiken ska barnen fort sätta sig på en stol, sedan tar man bort 1 stol så att ett barn blir utan, fortsätt så tills det är 2 barn och 1 stol kvar. Det blir då en sista avgörande runda.

Kram Jessica

Tina sa...

hmmmborde man kanske ha som e förskollärare....
kims lek kanske? det brukar barn tycka e roligt....
( du vet när man har typ5 föremål och gömmer ett)
Tipp e ju också super - (du vet när man får ta russin tills man kommer till "tipp russinet" på bilden man ritat)
Hundens ben ? (tyckte mina 5åringar var superkul i alla fall)
Att gömma saker e ju också superkul - man kan te x ha två lag som får 1 pussel var - pusselbitarna gömmer man i huset - och den som byggt sitt pussel först har vunnit.
Nu kommer jag inte på mer! Maila om du behöver detaljer...blev nog lite rörigt!!!!!
Pyssel-tina@hotmail.com

Aase sa...

Lycka till med kalaset! Bra gjort att låta barnen bjuda såååå många.
Jag känner mig långt ifrån kalasvärlden just nu, men borde haen del på lager, men som de ovanstående nämnt, Tipp,Kim´s lek
Men mina barn har nog allra bäst gillat utklädningslådan och fiskedamm :)
Kram kram Aase

Karin sa...

Lycka till med kalaset! Då blir det ingen träff för dig i morgon? Jag missar också...svärmor ska ha 75-årsmiddag.
Kram