2009-02-07

:o(

Vilken tung dag på jobbet idag, som det tråkiga beskedet att lägga ner fabriken ältats. Man kan inte riktigt fatta det och alla går i något slags chocktillstånd fortfarande. Det är svårt att få ekvationen att gå ihop. Vi är riktigt lönsamma, 2007 gick vi med 243 miljoner kr i vinst. Vi är för tillfället ett av Sveriges mest lönsamma företag och vi har en vinstmarginal på 38% ändå är detta inte tillräckligt för aktieägarna. Vi har lanserat en ny produkt på marknaden, den går bra och vi producerar så det ryker. För att klara volymerna kommer vi att behöva anställa 20 personer i år. Tur för företaget att det är lågkonjuktur så att folk kanske ändå hoppar på ett jobb fast man vet att det är tidsbegräsat. Snart ska allt flyttas till låglöneländer. Är det galet eller vad???

1 kommentar:

maybe*mej sa...

sååå himla tråkigt för dig.. jag fattar ingenting hur de tänker. helt sanslöst. så många företaga som flyttar utomlands. Det är defenetivt inte bra för sverige..
Vi på mitt jobb känner av lågkonjunktur... jag har nästan inget att göra alls .. nästa vecka jobbar jag bara 2 dagar... hur går det med hus bil osv osv... Det mest irriterande är att jag är anställd på 50 %.. men på årsbasis.. så jobbar jag bara 2 dagar en månad så får jag minustimmar...men jobbar jag 100 % en annan månad så tar de alla mina övertimmar eftersom jag låg på minus månaden innan... så kan det vara. hoppas det ordnar sig för dig. fint kort härovan iallfall. kram